Els forats negres són cossos celestes amb una gran atracció gravitatòria, que ni la llum pot escapar d’ella. El centre del forat és una gran esfera anomenada horitzó de successos, a través de la qual la llum pot entrar, però mai sortir.
Per això és una esfera completament negra, perquè els rajos de llum no reboten. A aquesta esfera se l’anomena així pel simple fet de que l’únic succés que pot passar és que, un cop la llum ha entrat dins l’esfera, aquesta segueixi caient dins de l’esfera.
El concepte de forat negre va ser desenvolupat per Karl Schwarzchild l’any 1916.
Els rajos gamma
Els forats negres


Els rajos gamma o radiació gamma és un tipus de radiació electromagnètica, i per tant, està constituïda per fotons. És el tipus de radiació electromagnètica més energètica que existeix, seguida pels rajos X.
L’Univers està compost de processos tèrmics a temperatures determinades. Per irradiar fotons visibles, es necessita una temperatura de uns 6000 graus centígrads aproximadament. En canvi per irradiar o trobar fotons de molt alta energia es necessita una temperatura de 10000 graus centígrads.
Per tant l’Univers hauria d’estar a la temperatura que tenia al cap de 10 microsegons després del Big Bang i com a conseqüència d’això, és impossible obtenir rajos gamma a partir de processos tèrmics.